Skip to main content

Roulette Spelregels

Als jij online roulette wil gaan spelen is het natuurlijk altijd van belang dat je weet hoe het spel gespeeld moet worden. Net als bij ieder anders spel wordt ook roulette gespeeld met vaste spelregels. Je kunt binnen deze regels heel veel inzetten plaatsen en zo trachten om een winst te behalen.

Voordat we verder gaan met de spelregels is het belangrijk om te weten dat er 3 belangrijke varianten van online roulette te vinden zijn. Daarbij gaat het om Europees Roulette, Amerikaans Roulette en Frans Roulette. De spelregels die we hier beschrijven hebben alles te maken met het Europese en Franse Roulette. Deze varianten worden hetzelfde gespeeld en hebben dezelfde mogelijkheden voor het plaatsen van een inzet.

Amerikaans Roulette heeft een aantal overeenkomsten, maar qua kansen ook een aantal belangrijke verschillen. Als je online roulette gaat spelen heb je natuurlijk maar 1 doel. Jij moet met je inzet zien te voorspellen waar het balletje terecht zal komen in het roulettewiel. Met je inzetten krijg je een prijs voor het risico dat je genomen hebt, dus met meer risico zal je meer geld binnen kunnen halen. Ben je heel zeker van je zaak, dan is het mogelijk om direct online roulette voor geld te gaan spelen. Mocht je eerste het spel willen proberen, dan is het een uitstekende optie om eerst gratis roulette te gaan spelen.

Inside bets
Wanneer je de term inside bets tegenkomt zal het bij roulette gaan om inzetten op de nummers aan de binnenzijde van het speelveld. Bij de doorgaande versies van roulette wordt er ingezet op 37 nummers. De reikwijdte van deze nummers is van 0 tot en met het nummer 36. Het speelveld is ingedeeld in allemaal vakjes met betrekking tot de nummer. De 0 vind je aan kop en daartegen aan komen 12 kolommen met 3 nummers boven elkaar. Je kunt bij het spelen van roulette je inzet plaatsen met fiches, die je per waarde in kunt zetten. Het plaatsen van een inzet is mogelijk door je fiche op een heel nummer te leggen. Een andere mogelijkheid is om je inzet te leggen op een lijn tussen meerdere nummers in, waarbij je in kunt zetten op bijvoorbeeld 2 nummers door het fiche halverwege te leggen. Anderzijds kun je een fiche ook op een kruis leggen en zo met dat ene losse fiche voor 4 nummers meespelen. Als je aan de rand van het speelveld op de lijn bij een kolom een fiche legt zet je in op 3 nummers boven elkaar. Leg je het fiche op een T-splitsing langs de nummers? Je inzet is op dat moment geldig voor 6 nummers.

Outside bets
Naast de inside bets zijn er ook andere inzetten mogelijk. Outside bets zullen meerdere kansen op winst genereren, omdat deze inzetten gelden voor veel meer nummers. Je kunt bij de outside bets kiezen voor inzetten op rood, zwart, even, oneven, hoge nummers van 19-36 of lage nummers van 1-18. Anderzijds is het ook mogelijk om op een vak van 4 bij 3 nummers in te zetten of een hele rij met nummers te kiezen voor een inzet. Kies je voor een inzet op 12 nummers, dan is je winst iets groter als dat je een vakje kiest dat uiteindelijk geldig zal zijn voor 18 nummers. Bij het plaatsen van een outside bet zal je de fiches altijd moeten leggen op een heel vak. Hierbij is dus niet de mogelijkheid aanwezig om fiches over meerdere inzetten te spreiden.

Uitbetalingen bij een juiste inzet
Hoeveel geld je wint bij roulette begint natuurlijk met het bedrag van je inzet en de uitslag. Heb jij een juiste voorspelling gedaan, dan zal je hiervoor beloond worden. Wellicht zal je begrijpen dat je kans op winst hoger is bij een inzet op rood, dan bij het plaatsen van een inzet op bijvoorbeeld nummer 24. Kies je voor een inzet op 1 nummer, dan krijg je de geplaatste inzet 36 keer uitbetaald. Bij 2 nummers is dit 18 keer je inzet en kies je voor een inzet op 4 nummers, dan ontvang je de geplaatste inzet 9 keer. Dit zijn voorbeelden van uitbetalingen bij inside bets, maar ook als je met outside bets speelt is er natuurlijk geld te winnen. Kies je voor een inzet op kleur, even / oneven of op meerdere nummers, dan krijg je de inzet dubbel terug als je winst. Kies je ervoor om op 12 nummers tegelijk te spelen in een rij of kolom, dan zal je inzet verdrievoudigd terug uitbetaald worden.

Inzetlimieten
Om roulette te kunnen spelen moet je jezelf aan heel wat inzetlimieten houden. Gelukkig worden de limieten per speeltafel netjes aangegeven en weet je dus altijd wat je minimaal moet plaatsen, maar ook wat er maximaal ingezet kan worden. Het bepalen van je inzet doe je natuurlijk niet alleen op basis van de inzetlimieten, maar ook op basis van je eigen budget. Heb je veel geld tot je beschikking dan zal het geen probleem zijn om wat meer risico’s te nemen. In dat geval zal een hoge inzet roulette speeltafel ook wel toereikend zijn. Anderzijds zijn er natuurlijk ook spelers met wat minder budget. In dat geval is het al mogelijk om roulette te spelen met inzetten vanaf 10 cent per speelronde. Kijk zelf dus goed naar je budget voordat je met een bepaald inzetlimiet aan een speeltafel gaat spelen.